Mini Regulament Fair-Play


1. Comportamentul nesportiv (racquet/verbal/ball abuse) se penalizeaza cu avertisment, punct pierdut, game pierdut, respectiv meci pierdut. In cazul in care abaterea este extrem de grava (rachete/mingi aruncate pe distante mari, jignirea adversarului, a arbitrului sau a unui spectator), ea poate atrage suspendarea/eliminarea acelui jucator din circuit.
2. Va rugam respectati deciziile arbitrilor chiar si atunci cand vi se par nedrepte si nu va angajati in discutii contradictorii cu acestia. Daca nu sunteti de acord cu un „call”, solicitati coborarea din scaun si verificarea urmei dupa care, daca decizia finala va este defavorabila , va rugam sa nu o mai contestati pentru ca arbitrul nu mai poate reveni asupra deciziei.
3. Orice nemultumire pe care o aveti legata de conditiile de joc, organizare, atitudine personal club sau arbitri trebuie trimisa exclusiv in scris la adresa contact@competitii-sportive.ro. Va rugam nu ne transmiteti aceste nemultumiri pe telefon.
4. Din clipa in care terenul este gata de joc si arbitrul este prezent se da drumul la cronometru. Jucatorul care intarzie mai mult de 15 minute, indiferent de motivul pentru care a intarziat, pierde meciul. 
5. Sunt strict interzise tactici de enervare a adversarului sau de punere de presiune pe arbitru. In aceasta categorie intra: indicarea in mod repetat a unor urme eronate, chemarea abuziva din scaun a arbitrului, angajarea unei discutii/glume pe un ton neadecvat sau prin cuvinte nepotrivite cu arbitrul sau cu adversarul, bucuria evidenta la greseli nefortate ale adversarului, returnarea, nu din reflex, in mod repetat a unor servicii out, intarzierea de a da mingile adversarului ca sa serveasca sau aruncarea acestora in mod repetat departe de adversar, implicarea in desfasurarea unui meci pe un teren alaturat prin comentarea deciziilor arbitrului sau a unor urme sau in orice alt mod. 
6. Daca aveti persoane care va insotesc, acestea sunt binevenite sa stea alaturi de dvs. pe banca de pe marginea terenului cu conditia sa nu deranjeze in niciun fel buna desfasurare a meciului. Sunt strict interzise bucuria evidenta la greselile nefortate ale adversarului si orice alte manifestari sau replici care ar putea deranja adversarul, coaching – ul (sfaturi tehnico-tactice adresate dvs.). Arbitrul are dreptul de a indemna un însoțitor/ spectator sa părăsească terenul/ baza sportiva, daca constata ca are un comportament daunator bunei desfășurări a meciului. In caz de refuz, arbitrul poate decide sanctiuni impotriva jucătorului pe care il sustine, sanctiuni ce pot merge pana la descalificarea acestuia. 
7. Daca arbitrul constata ca o urma nu poate fi citita sau in situația in care nu o mai identifica la verificare, decizia inițială din scaun este pastrata. 
8. Arbitrul nu poate da o decizie la presiunea unui jucator / spectator . 
9. Daca atingerea fileului de catre minge, la serviciu, este foarte fina, iar arbitrul nu observa, punctul se joaca. Jucatorul care se opreste in timpul acestui punct pe motiv ca a observat aceasta atingere pierde punctul.
10. Atunci cand aveti ceva de comunicat (problema, nemultumire, etc.) va rugam sa o faceti numai arbitrului (va rugam sa evitati orice discutie, fie ea si amicala, cu adversarul sau persoane de pe marginea terenului pe intreaga durata a meciului), preferabil venind langa scaunul acestuia. Nerespectarea acestui lucru intra sub incidenta codului de conduita si poate fi sanctionata cu avertisment, punct, game pierdut, descalificare, suspendarea sau eliminarea din circuit, dupa caz, conform regulamentului.
11. Este strict interzisa parasirea terenului de joc in semn de protest fata de o posibila subevaluare a adversarului dvs. Ramane la latitudinea arbitrului si a staff-ului competitii-sportive.ro sa decida asupra acestui aspect ulterior meciului in speta.
12. Terenul se achita incepand cu ora oficiala a meciului daca aceasta nu a fost decalata din cauza prelungirii meciurilor anterioare, respectiv din clipa in care terenul este gata pentru urmatorul meci in cazul in care meciurile anterioare au decalat ora oficiala. Timpul de achitat se termina la 5 minute dupa ce jucatorii au dat mana la final de meci. Daca un jucator intarzie, el trebuie sa achite minutele de intarziere integral (si pentru adversarul sau).

13. Daca o minge de pe un alt teren intra in terenul de joc in timpul desfasurarii punctului si arbitrul considera ca a deranjat unul din jucatori, punctul trebuie rejucat.

14. Daca un jucator atinge fileul inainte ca punctul sa se fi terminat, atunci pierde punctul respectiv indiferent de scorul din acel moment.

15. Daca aveti dubii legate de o urma din terenul advers, va rugam nu depasiti fileul. Intrarea in terenul advers este interzisa de regulament.

16. Calcarea liniei de pe fundul terenului in timpul serviciului, se penalizeaza cu foot-fault indiferent de scorul din acel moment.

Fair-play mai presus de orice!

Comentarii

Posting comments after three months has been disabled.

Nu sunt comentarii