Politica de retur


Membrul Asociatiei (asa cum sunt definiti termenii de Membru si Asociatie in documentul intitulat "Termeni si conditii" ce poate fi vizualizat prin accesarea link-ului din footer-ul site-ului) poate efectua Inscrieri pe Site, prin selectarea turneelor dorite, urmand a finaliza Inscrierea efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Plata cotizatiei anuale, a cotizatiei de turneu sau alimentarea cosului virtual se pot realiza pe platforma online www.competitii-sportive.ro .

A. O Inscriere efectuata poate fi modificata numai in urmatoarele situatii si doar cand Membrul solicita expres acest lucru, in scris, prin trimiterea unui e-mail pe contact@competitii-sportive.ro in care mentioneaza solicitarea sa si numarul Inscrierii:
 
1. Membrul renunta la o inscriere si notifica Asociatia prin e-mail la contact@competitii-sportive.ro cu minim 24 de ore inainte de ora oficiala a inchiderii  Inscrierilor;
 
2. Intarzierea afisarii tablourilor din cauza Asociatiei cu maxim doua saptamani peste limita maxima de afisare;
 
3. Modificarea disponibilitatilor declarate la inscriere;
 
4. Modificarea metodei de plata doar daca Membrul a optat initial pentru plata prin banca;
 
5. Modificarea datelor de facturare. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificari privind persoana juridica/fizica (inlocuire cu o noua persoana), doar corecturi (ale denumirii/nume, date contact etc).
 
B. Inscrierile nu pot fi modificate, in cazul in care Membrul opteaza pentru plata online a contravalorii acestora si anunta Asociatia cu mai putin de 24 de ore inainte de ora oficiala a inchiderii Inscrierilor.
 
C. In cazul in care Membrul renunta la o Inscriere pentru care a efectuat plata in avans prin transfer bancar sau online cu cardul si plata a fost deja autorizata de banca emitenta a cardului Membrului, suma transferata va fi rambursata de catre Asociatie in termen de maxim 14 zile lucratoare de la data la care Asociatia a intrat in posesia cotizatiei sau il va recompensa pe Membru prin oferirea unui Voucher in valoarea contributiei achitate. Acest voucher poate fi folosit pentru Inscrierea la alte turnee de pe Site conform prevederilor art. 8.14. si 8.15.
 
D. In cazul in care Membrul isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate Inscrierile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Membru inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru contact, noile date modificate corespunzator.
 
E. O Inscriere efectuata poate fi anulata inainte cu minim 24 de ore de ora oficiala a inchiderii inscrierilor la turneul respectiv prin solicitarea Membrului/ Membrului in scris trimitand un e-mail pe contact@competitii-sportive.ro, mentionand clar anularea si numarul Inscrierii
 
F. In cazul in care Membrul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, Asociatia va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data in care Membrul a solicitat returnarea cotizatie de turneu. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
 
          1. pentru Inscrierile achitate cu card online: prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 
          2. pentru Inscrierile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar: prin virament bancar.

G. Se pot returna banii pentru serviciile mentionate la punctul 5.1 daca declansezi procedura de retur a produselor in 14 zile, conform dispozitiilor „Ordonantei de Urgenta nr.34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative” (pe care o vom denumi in cele ce urmeaza „Ordonanta nr. 34/2014”).Conform Ordonantei nr.34/2014, prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
 
H.Consumatorul ce a platit cotizatia online pe site-ul www.competitii-sportive.ro are dreptul de a se retrage unilateral din contract fara invocarea vreunui motiv, in termen de 14 zile de la data incheierii contractului, respectiv achizitiei produsului (prin completarea datelor solicitate pe site), in urmatoarele conditii:
 
       1.In cazul platii contributiei anuale, daca in perioada celor 14 zile:
 
                  1.1.nu ai facut nicio achizitie de la unii din partenerii platformei online www.competitii-sportive.ro prin care sa beneficiezi de reducerile oferite de plata contributiei anuale si/sau nu ai participat la vreun turneu din calendarul Competitii Sportive la care nu ai fi putut participa daca nu ai fi achitat contributia anuala, ti se restituie integral suma primita drept plata si se modifica contul tau de membru in cont inactiv;
 
                 1.2.ai facut o achizitie de la unii din partenerii platformei online www.competitii-sportive.ro prin care sa beneficiezi de reducerile oferite de plata contributiei anuale si/sau ai participat la vreun turneu din calendarul Competitii Sportive la care nu ai fi putut participa daca nu ai fi achitat contributia anuala, suma primita drept plata nu se restituie si contul tau de membru ramane nemodificat.
 
      2.In cazul achizitionarii unei cotizatii de turneu, daca nu ai declansat procedura de retur cu minim 24 de ore inainte de ora oficiala de inchidere a inscrierilor la turneul respectiv, serviciile de inscriere la turneu sunt integral executate dupa acel moment, iar suma primita drept plata nu se mai restituie.
 
      3.In cazul alimentarii cosului virtual, daca in perioada celor 14 zile:
 
                3.1 nu ai folosit suma din cos, ti se restituie integral suma primita drept plata;
 
                3.2 ai folosit suma din cos, partial sau total, respectiv ai platit o contizatie la un turneu din calendarul Competitii Sportive si nu ai declansat procedura de retur cu minim 24 de ore inainte de ora oficiala a inchiderii inscrierilor la respectivul turneu, suma primita drept plata nu se restituie.
 
      4 In oricare din aceste cazuri, retragerea din contract se va face prin transmiterea de catre tine a unei declaratii neechivoce in care iti exprimi decizia de retragere din contract, respectiv renuntarea la serviciile achizitionate pe www.competitii-sportive.ro, pe e-mail la adresa contact@competitii-sportive.ro, urmata de primirea unei confirmari din partea noastra legata de primirea solicitarii.
 
     5.Dreptul de retragere unilaterala din contract nu se aplica in cazul persoanelor juridice.
 
I. Ca urmare a specificitatilor sistemului Competitii Sportive, orice achizitie a unui produs pe site-ul www.competitii-sportive.ro presupune acordul consumatorului ca prestatia serviciilor sa inceapa in timpul perioadei de 14 zile de retragere din contract si luarea la cunostinta a faptului ca dreptul de retragere se va pierde dupa executarea completa a contractului, respectiv a serviciilor achizitionate.
 
J. Rambursarea sumei primite drept plata din partea ta in conditiile art. 5.14 de mai sus, se va executa fara intarziere nemotivata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care ai transmis decizia ta de retragere din contract respectiv renuntare la produsul achizitionat, in conformitate cu dispozitiile legii.Suma va fi rambursata folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de tine pentru achizitia initiala, cu exceptia cazului in care ai fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina ta plata de comisioane in urma rambursarii.Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea cotizatiilor, va rugam sa ne contactati pe email la adresa contact@competitii-sportive.ro . Prin folosirea, vizualizarea sau achizitionarea serviciilor de pe site-ul www.competitii-sportive.ro, ati luat la cunostinta faptul ca legile romane vor guverna termenii politicii de retur de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si Asociatia Clubul Sportiv "Sport Challenge", operatorul site-ului. In cazul unor eventuale conflicte intre Asociatia Clubul Sportiv "Sport Challenge" si utilizatorii site-ului, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile lucratoare. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, se va incerca gasirea unei solutii fara a se apela la instante, prin utilizarea platformei online https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO pusa la dispozitie de catre Comisia Europeana.
 
In cazul in care nici una din caile anterioare nu au condus la o o solutie, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare. Termenii si conditiile utilizarii site-ului Competitii Sportive (www.competitii-sportive.ro) pot fi vizualizati in integralitate in acest Document.